12 Σεπτεμβρίου 2013

Back to school time!


Άνοιξαν τα σχολεία και τώρα όπως όλοι το έχουμε ρίξει στο διάβασμα.(Ή θα το ρίξουμε σε λίγο)
Σας έχω παρακάτω μερικά τιπς για να συγκεντρώνεστε όταν διαβάζεται και γενικά για το σχολείο.


  • Πάς να διαβάσεις ήσυχα στο δωμάτιο σου.Βλέπεις ένα πραγματάκι,το πέρνεις,το βάζεις στο συρτάρι.Εκεί στο συρτάρι βρείσκεις ένα ωραίο άλμπουμ με φωτογραφίες/αναμνήσεις.Το κοιτάς ... και ξαφνικά πέρασε η ώρα.Καλύτερα όταν θα διαβάζεις,να πηγαίνεις κάπου που είναι και ήσυχα αλλά δεν υπάρχουν διαφορα μικρά πραγματάκια γύρω σου.
  • Βρείτε έναν τρόπο για να συγκεντρώνστε καλύτερα στο διάβασμα.Σε κάποιους βοηθάει η μουσική και σε κάποιους άλλους όχι.Κάποιοι επίσης μασάνε και τσίχλα για να συγκεντρώνοτε.
  • Μερικοί από εσάς δυσκολεύεστε στο να απομνειμονεύετε κάποια μαθήματα όπως η ιστορία. Ο καθένας πιστεύω οτί έχει κάποιο κολπάκι για αυτό αλλά έρευνες έχουνε αποδείξει οτι μαθένεις κάτι καλύτερα αν το διαβάζεις δυνατά ή χοροπηδάς.Στην τελική πάρτε το βιβλίο σας και χοροπηδίστε πάνω στο κρεβάτι σας.
Επίσης να και μερικές συμβουλές για το σχολείο όσο αφορά την ταξινόμηση των πραγμάτων.
  • Πόσες φορές έχετε ξεχάσει κάποιο βιβλίο πίσω στο σπίτι και πέφτει η συνηθης ατάκα από τους δασκάλους ''Τι κάνει στο σπίτι;Κοιμάται;!''Οι περισσότεροι τουλάχιστον το έχουνε βιώσει.Γιαυτό να ετοιμάζεται την τσάντα σας από το βράδυ ωστέ την άλλη μέρα το πρωί να δείτε αν έχεε ξεχάσει κάποιο βιβλίο.
  • Όλοι μας πέρνουμε στο σχολείο τον φάκελο με τις διαφάνειες από μέσα για να βάζουμε τις φωτοτυπίες που μας δίνουνε. Επειδή όμως τις περισσότερες φορές δεν ξέρεται που βρίσκεται η κάθε σελίδα,αγοράστε τους απλούς συνδετήρες/αυτοκολλητα και γράψτε πάνω το κάθε μάθημα.Χωρίστε περίπου 5 με 10 σελίδες από τον φάκελο και τοποθετήστε τους σηνθετήρες.Έτσι θα έχετε ταξινομίσει όλες τις φωτοτυπίες ανάλογα με το μάθημα.
  • Και τέλος στην σχολική σας τσάντα μην τα βάζεται όπως να'νε.Μια σχολική τσάντα έχει πολλές θέσεις και στην κάθε μια αποφασίστε τι θέλεται να βάζεται εκεί.Π.χ. στις πλαινές θήκες βάλτε το νερό σας.Στις μπροστινές βάλτε το κολατσιό σας ή τα χρήσιμα πραγματάκια όπως το ψαλίδι,το κομπιουτεράκι κ.α.

Ελπίζω να σας άρεσε.Σύντομα και ένα με...μπα δεν λέω.Είναι εκπλήξη!!!

'Ρόζ Νεράιδα'


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου