23 Οκτωβρίου 2013

24 μυστικά για flat ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΩΡΑ! (δευτερο μερος)



14.<<ΜΕΣΑ>> Η ΚΟΙΛΙΑ: Κι όμως, το πρόσταγμα που δίνουν οι γυμναστές <<μέσα η κοιλία, έξω το στήθος>> έχει βάση. Είναι μια έξυπνη άσκηση το να <<ρουφάς>> την κοιλίτσα και να μετράς μέχρι το 10. Δεν ασκείσαι ακριβώς αλλά <<προθερμαίνεις>> τους κοιλιακούς σου για δύο-τρία σετ. 
15.<<ΟΧΙ>> ΚΑΙ ΠΑΛΙ <<ΟΧΙ>> ΣΤΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ: Το λίπος που περιέχουν οι τροφές που τηγανίστηκαν χωνεύεται πολύ πιο αργά και δύσκολα και αυτος είναι ο λόγος που μετά από ένα γεμάτο πιάτο τηγανιτές πατάτες αισθάνεσαι ότι η κοιλία σου θα εκραγεί. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και με τα τυρία που έχουν περάσει από το τηγάνι. Πες <<όχι>> άμεσα και το ίδιο άμεσα θα δεις αποτελέσματα. 
 16.ΜΠΑΛΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙ ΟΜΩΣ, <<ΔΟΥΛΕΥΕΙ>>: Το να κάθεσαι στην μπάλα, προσπαθόντας να σηκώνεις εναλλάξ τα πόδια σου από το έδαφος, για τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε μέρα <<αναγκάζεις>> τους κοιλιακούς σου να <<δουλέψουν>> και να αποκτήσουν σχήμα γρήγορα! 
17.ΠΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ: Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες βοηθούν και εδώ: ενισχύουν τον μεταβολυσμό σου να κάψει λίπος, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ακόμα και ένα φλιτζάνι την ημέρα μπορεί να κάνει θαύματα! 
18.ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΣΩΣΤΑ: Ιατρική μελέτη του 2012 απέδειξε ότι άτομα που στερούνται τον ύπνο, δεν κοιμούνται σωστά ή υποφέρουν από αϋπνίες, έχουν την τάση να αποθηκεύουν περισσότερα λιπώδη κύτταρα από όσους απολαμβάνουν ένα ποιοτικό 8ωρο με κλειστά ματάκια! Και, ναι, καλά μαντεύεις: αυτός ο λιπώδης ιστός εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή της κοιλίας. 19.ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΜΕΝΤΑ, ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ: Αυτά τα τρία βοηθούν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του φουσκώματος, είτε πρόκειτε απο αγχος είτε από εντερίκη διαταραχή. Ακριβώς το ίδιο κάνει το τσάι του βουνού καθώς και ο ανανάς. Η βρωμελύνη που περιέχουν είναι το ένζυμο που βοηθάει σε όλα τα προβλήματα πέψης! 
20.ΚΟΨΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ: Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τρώμε τουλάχιστον 20 (!) κουταλίες ζάχαρη καθημερινά και δεν το ξέρουμε. Γιατί; Γιατί είναι <<κρυμμένη>> σε πολλές <<υγιεινές>> επιλογές μας, όπως το παγωμένο γιαούρτι, οι συσκευασμένοι χυμοί κ.ά. Απλώς σκέψου ότι 20 κουταλίες μεταφράζονται σε 325 <<κούφιες>> θερμίδες την ημέρα, με την ινσουλίνη σου να χτυπάει κόκκινα, επιβραδύνοντας το μεταβολισμό σου και το λίπος να μαζεύεται στην κοιλία και τα πλαϊνά του κορμού σου. Διάβαζε προσεκτικότερα τις ταμπελίτσες των τροφίμων που επιλέγεις και εντόπισε γρήγορα τον <<κρυμμένο>> εχθρό. 
21.ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ; ΝΑΙ, ΜΑΛΙΣΤΑ: Γιατί τα μονοεκόρεστα επιτίθενται δραστικά στο <<κακό>> λίπος, οπότε ακόμη και μια μερίδα την ημέρα αλλάζει τα δεδομένα και το σχήμα της κοιλίτσας σου! 
22.ΣΟΡΒΙΤΟΛΗ, ΜΑΝΙΤΟΛΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ; ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!: Τα υποκατάστατα δημιουργούν <<αέρα>> στο στομάχι. Τώρα, ξέρεις γιατί μετά από τρείς καφέδες με κάποιο από αυτά τα γλυκαντικά αισθάνεσαι τυμπανισμό... 
 23.ΓΕΛΑ, ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ!:Δεν είναι αστείο: το γέλιο, ειδικά το πηγαίο, γυμνάζει τους κοιλιακούς σου, όσο ένα σετ δέκα κοιλιακών. Ξανασκέψου το και... βάλε τα γέλια! 
24.<<ΚΟΨΕ>> ΤΟ... ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΙΧΛΕΣ: Δεν το πιστεύεις, αλλά καταπίνεις γενναίες ποσότητες αέρα που πρήζουν το στομάχι, κάθε φορά που πίνεις το αναψυκτικό ή τον καφέ σου με το καλαμάκι ή μασάς (με τις ώρες) τσίχλες!

'Νιαζαρα.Γατουλα'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου